Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kasvihuone valmiiksi ennen talvea...toivottavasti

Tässähän rupeaa tulemaan kiire ennen talvea...huoh. Pieni raksailu on niin mukavaa, mutta niin kuin kaikessa, kiire on aina pahasta.

Pitkään arvoin kasvihuoneen eteläpäädyn kohtaloa. Leikkauttaako lasia sinne vai laitella pleksin paloja...no lopulta päädyin puuhun (toki tästä materiaalista valo ei kovin hyvin mene läpi). Tämä ratkaisu on toki myöhemmin muutettavissa, mutta nyt se tuli kauneuden takia. No oli mulla tähän ylinmääräistä paneeliakin, joka saattoi vaikuttaa päätökseen...hieman. No tein tuohon päätyyn pohjan vaneerista ja päälle tulee sitten se paneeli. Tällä saan jäykistettyä runkoa ja lisäksi kosteudelta suojattua tulevan ulkoverhous paneelin.

Pohjoispäätykolmioon puuverhous. Kuvassa tuuletusluukun reikä vielä.


Ikkunalaudankin sain tehtyä. Rappauksen ja alajuoksun raja piti jotenkin siistiä ja päätin sen peittää tonne ikkunalaudan alle. Toki toi ikkunalauta toi sellaista pientä särmää myös ulkonäköön:)

Ikkunalauta asennettuna

Pohjoispäätyyn tulee puuseinä, mutta parille pikkuikkunalle jätin paikan, jotta kasvihuoneesta näkee paremmin pihalle. Nyt sain ikkunat paikalleen ja siis nyt siis kaikki ikkunat asennettu. Kyllä tässä ehkä talvesta selvitään :)

Pohjoispäädyn pikkuikkunat laitettu paikalleen
Ovi pitäisi vielä keksiä. Mitä katselin netistä, niin moni todella kaunis kasvihuone on pilattu aivan hirveällä ovella. Tämä varmaankin monesti kustannus syistä. Täytyy rauhassa miettiä tota ovea, mutta meinasin hinnassa kyllä vähän pihistellä...minäkin:) Jos ootte jossain bongannu kauniita ovia, niin laittakaa kommentteihin linkkiä, kiitti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti