Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

lauantai 10. syyskuuta 2016

Viime päivien leivontatuotoksia (gluteenitonta ja maidotonta)

Tälle viikolle osui sekä kuopuksen 5-vuotissynttärit että emännöin Me&I-kutsut. Molemmat tarkoittaa mulle sitä, että joudun pääsen leipomaan. Toissa viikolla, jossain käsittämättömässä mielentilassa, päätin, että voin ostaa jotain valmistakin kumpaankin. Jep, ostin tasan yksiä keksejä.

Voileipäkakkupiirakka
 Ensin keskiviikkona oli ne vaatekutsut. Iltakahvitukseen on mun mielestä aina mukava laittaa tarjolle jotain suolaista ja vähän makeaa. Mä oon ihan rakastunut siihen Kinuskikissan uuteen kirjaan "Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon" -kirjaan. Mulla on ollut kirjastosta lainassa se kesäkuusta lähtien. Aika pitkään saa uusittua lainaa, mutta aika pian tulee sen palauttamisen aika. Pitänee hankkia tuo itselle, kun siitä on tehty todella paljon. Arvosta ohjeita, jotka on helppo muokata meille sopivaan muotoon eli gluteenittomaksi, maidottomaksi ja jopa soijattomaksi.

Suolaiseksi valikoitui kirjasta voileipäkakkupiirakka. Pohjaan käytin Semperin Grovmixiä ja majoneesin joukkoon sekoitin Oatlyn påMackan "tuorejuustoa", johon sekoitin joukkoon yrttimausteseosta. Piirakasta tuli herkullista jopa 12 veen mielestä, on kysellyt jo useamman kerran milloin tehdään sitä uudelleen.

Makeaksi piirakaksi tein Pumpernikkelipiirakan samaisesta kirjasta. Pohjaan käytin Semperin Finmixiä. Tästäkin tykättiin todella paljon.

Pumpernikkelipiirakka
 Tänään lauantaina juhlittiin kuopuksemme synttärijuhlia. Aina ei mene munkaan leipomukset putkeen ja sellainen päivä oli sitten eilen. Ensin ei leivokset irronneet muoteista ja seuraavaksi porkkanakakku hajosi käteen. Alla hyvin kaunis tuotos neidin synttärikakusta - onneksi se oli edes hyvän makuista.

Mielikuvituksella tästä voi löytää Hello Kittyn mallisen porkkanakakun

Niin ne leivokset. Piti tehdä taas siitä samaisesta Kinuskikissan kirjasta. Prinsessaleivokset näyttivät hyvältä ja oli helposti muunneltavissa meidän tarpeisiin. Pohjat eivät sitten irronneetkaan noista leivosmuoteista, joten jäivät sitten tarjoiluunkin... Uskokoon ken tahtoo, mutta tuohon päälliseen on käytetty tomusokerikuorrutteen värjäämiseen VIHREÄÄ elintarvikeväriä. Onneksi niistä tuli sentään tuollaisia Frozen värisiä.

Prinsessaleivokset

Keskimmäinen on innostunut kuppikakkujen leipomisesta. Hän sai pikkusiskolta luvan tehdä kuppikakkuja juhliin, kunhan niissä ei ole kesäkurpitsaa tai suklaata. Nämä täyttivät neidin tiukat vaatimukset ja olivat kaikin puolin onnistuneet. Ihanaa, kun tuo 10 vee pystyy jo leipomaan itsekseen (tällä kertaa minä hoidin tuon pursottamisen, kun alkoi aikarajat tulla vastaan).

Kuppikakkuja

2 kommenttia: