Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

maanantai 26. syyskuuta 2016

Aurinkoa odotellessa... - Waiting for sunny days

Noniin...taas on saatu aurinkokeräintä eteenpäin:) Eli laite on siirretty kytkentälevyltä pois ja tinailtu kasaan. No tietysti tuli taas vähän kiirettä ja laite kasattiin sillä mitä autotallista löyty. No toimimaan saatiin, mikä tärkeintä:) Vähän jännitesuodatusta tuli lisää alkuperäiseen kytkentään. Kytkentäkin tuli käsin sutattua paperille ja yritän sen jossain vaiheessa skannailla tänne.

Now prototype is soldered on PCB :) It was little bit too hurry schedule and components were collected from carage :) Couple extra voltage filters were added compared to original plan. I also made hand copy from schematiks and try add it later on this page.


Datan keräys prototyyppi - Prototype to collect data

Datan keräys prototyyppi lähempää - Close ppicture from Prototype

Kaveri vei samantien laitteen mökille ja kytki käyttöön. Nyt laite ohjailee lämpöjä ja loggaa dataa lisäsäätöjä varten. Yleensä juuri tuo datan jälkikäsittely jää hoitamatta, mutta toivotaan ettei nyt pääse käymään niin :) Mökin Aurinkokeräimen 12V oli lähempänä auton "12V" ratkaisua ja tästä syystä lopulliset ohjelmoidut puhallinnopeudet ovat liian suuret. Viilennys puhallin jätettiin tästä syystä kytkemättä, mutta ohjaus signaalit jne. kyllä jäävät talteen.

My friend took solar system right away to his cottage. Now it's there logging data and same time controling temperature of cottage. Cottage powersource voltage was over 12V and my solar system fan speeds was programmed thats why too high. Cooling air input fan have to leave out from operation because of that. But anaway system is logging data and later system can be optimize.

Aurinkopaneelin ohjaus mökillä - Solar system on the cottage

S=sisälämpötila, /=tavoitelämpötila, U=ulkolämpötila, L=Aurinkokeräimen lämpötila, P=sähköpaneelin "jännite" ja A=akun "jännite". S=inside temperature, /=optimal temperature, U=outside tempereature, L=Solar panel temperature.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti