Kuten kuvasta näkyy - onnistuttiin! |
Taikina: (n. 27 kpl)
1 litra vettä
100 g tuore hiivaa
3-4 tl suolaa
n. 800 g gluteenitonta Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
Täyte:
2 1/4 dl puuroriisiä
2,5 l vettä
3 tl suolaa
öljyä
2 isoa sipulia
2 luomu lihaliemikuutiota (natriumglutamaatiton!)
600 g jauhelihaa
valko- ja mustapippuria
Taikinan tekemiseen yleiskone on ehkä paras, mutta onnistuu varmasti ilmankin. Liuotetaan kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Sen jälkeen sekoitellaan joukkoon sopivasti jauhoja vähän kerrallaan. Annetaan kohota täytteen valmistuksen ajan.
Seuraavaksi tehdään täyte: Keitetään puuroriisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (Risella n. 15 min). Siivilöi kypsät riisit. Silppua sipulit sopivan pieneksi ja kuullota pannulla. Sekoita riisin joukkoon. Paista jauheliha kevyesti - älä ruskista. Sekoita jauhelihan joukkoon lihaliemikuutiot niin, että ne sulaavat täysin. Kaada jauheliha riisi-sipuliseokseen. Mausta seos valko- ja mustapippurilla sopivaksi.
Kauli taikina reilusti jauhotetulla alustalla ohueksi (liian ohut repeää). Ota taikinasta pyöreällä muotilla n. 13 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Laita täytettä n. 2 rkl yhdelle pyörylälle. Kastele reunat kevyesti vedellä. Taita puoliksi ja painele reunat tiivisti kiinni. Annetaan kohota n. puoli tuntia.
Raakana ei mitenkään kovin kauniita |
Siellä ne kypsyy |
Lopputuloksena todella makoisia, täyttäviä lihapiirakoita. Maistuivat myös muille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle pojalle. Nämä olivat hänen mielestään kuitenkin parhaat gluteenittomat lihapiirakat, jotka hän on syönyt.
Tästä satsista riitti vielä pakkaseenkin |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti