Popcorn-Omar-juustokakku
Pohja:
200g kaurakeksejä
75g sulatettua leivontamargariinia
Täyte
4 dl luomu vispikermaa
n 3/4 pussia Omareita
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2 tl liivatejauhetta
popcorneja
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Levitä irtopohjavuuan pohjalle. Tämä määrä riittää hyvin Tupperwaren vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita liivatejauhe pieneen mukiin ja sekoita joukkoon 2 rkl vettä.
Laita kattilaan n. 1 dl kermaa ja Omarit. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä
Vatkaa loput kermat vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto toisessa kulhossa ja sekoita joukkoon tomusokeri. Yhdistä tuorejuustoseos, kermavaahto ja puolet kermatoffeesta.
Kuumenna liivateseos mikrossa nopeasti ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.
Ennen tarjoilua laitetaan päälle popcornit. Lämmitä kermatoffeen loppu juoksevaksi ja kaada poppareiden päälle.
Lisäksi tarjolla oli vielä joulutorttuja vähän perinteisestä poikkeavassa mallissa. Joulutortturuusujen idea otettu Kinuskikissa taikoo -kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti