Tällä kertaa päädyttiin tekemään ilman kuorrutetta, kun tarjolla oli kuitenkin muutakin. Ohjeeksi, josta lähdettiin muokkaamaan, valikoitui "Kuppikakut"-kirjasta Omenamurukuppikakut. Nämä muokattiin maidottomiksi ja gluteenittomiksi.
ohjeella saa 12 kpl.
Omenamurukuppikakut
0,5 tl ruokasoodaa
280g omenasosetta
55 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
175 g kaurajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
päälle
50 g kaurajauhoa
50 g sokeria
1/4 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
35 g leivontamargariinia
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet.
Mittaa muruseoksen aineet kulhoon ja hiero seos käsin ryynimäiseksi.
Ihan yllärinä viime metreillä tuli Makeaa-blogin joulukalenterista vastaan piparkakkudonitsit. Lauantaina kävin ostamassa Veskan Confetista minidonitsivuokia näitä varten. Nämäkin muokkasin gluteenittomiksi ja maidottomiksi. Aivan mielettömän hyviä! Huomaamatta tulisi syötyä vaikka kuinka monta.
Taikinasta tuli yli 30 kpl minidonitseja
Piparkakkudonitsit
0,5 dl öljyä
1,5 dl Havregurt maustamatonta kaurajugurttia
1 muna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl Finmix jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Pinnalle:
sulatettua leivontamargariinia
sokeria ja kanelia
Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota voidellulle donitsipellille. Paista 200 asteessa muutama minuutti.
Voitele donitsit heti sulatetulla margariinilla ja kieritä sokerikaneliseoksessa.
Täyte
125 g PåMackan "tuorejuustoa"
1 dl kauravispiä
1 rkl tomusokeria
50 g hienonnettuja gluteenittomia piparkakkuja
Sekoita kaikki aineet keskenään. (Tarkista maku, kauravalmisteet kaipaa mielestäni sokeria enemmän kuin maidolliset!) Laita pursotinpussiin ja pursota halkaistujen donitsien sisään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti