Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

tiistai 15. marraskuuta 2016

Suklaakakku ja voileipäkakkupiirakka

Isoveljen tyttären ristiäisiä vietettiin sunnuntaina. Veljeni pyysi, että tekisin juhliin ruokavalioihin sopivia tarjottavia. Meidän perheen miesten lisäksi juhlissa oli pariskunta, joiden rajoitukset oli aikalailla samat - siis maidotonta, soijatonta, gluteenitonta.

Muille oli tarjolla voileipäkakkuja, joten ehdotin, että tekisin aiemmin hyväksi havaitun voileipäkakkupiirakan. Tälläkin kertaa tein kalaisen version poikani toiveesta. Ohje Kinuskikissa taikoo -kirjasta.

Kalainen voileipäkakkupiirakka
Täytekakkua mietin pitkään. Poikani esitti toiveen suklaakakusta. Siitä lähdin sitten kehittämään ajatusta. K-Ruoka -sivustolta löytyi herkulliselta näyttävä vadelmainen suklaakakku, joka kuitenkin vaati pientä kikkailua ruokavalioiden kanssa. Pohja meni suoraan sellaisenaan, vehnäjauhot vaihdoin samassa suhteessa Semperin Finmixiin. Onnistui hyvin.
Maidoton suklaakakkuTäytteinä kahta eri täytettä; suklaisen ja vadelmaisen.

Vadelmatäyte:
200g pakastevadelmia
3/4 dl sokeria
3 dl Planti Creamy Dessert

Vadelmia kiehutetaan pari minuuttia, sekoitetaan sokeri joukkoon ja jäähdytetään. Creamy Dessert vaahdotetaan ja sekoitetaan vadelmat joukkoon.

Suklaatäyte:
100 g Panda tumma suklaa
2 dl Planti Creamy Dessert
100 g Oatly PåMackan

Vaahdotetaan Creamy Dessert ja sekoitetaan PåMackan joukkoon. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja sekoita vaahtoon.


Kakun päälle tein vielä marsipaaniruusut. Tällä kertaa värjättiin Iidan kanssa marsipaani ihan itse geeliväreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti