Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Tunika ja muita ompelujuttuja

Perheen miesväki oli perjantain ja lauantain Helsingissä Tubeconissa. Aattelin, että nyt viimeinkin tartun rästihommiin eli ompeluhommia. Kummasti on taas pieninkin venähtänyt pituutta. Leggareista se taas lähti. Ja jossain kohtaa päivää tuntu, että lähti ihan lapasesta. Iida kyselikin, et alotanko mä vaan koko ajan uusia juttuja. Kyllä aloitin. Kun saman värisillä langoilla meni näppärästi taas seuraavakin juttu...
Lauantain kasa
Ja mitä kaikkea sitten sainkaan tehtyä; 4 leggarit (näistä ehkä kuvaa tarkemmin toisessa yhteydessä), 6 pikkarit, 4 pyyhesysteemiä keittiöön ja kuopuksen kauan pyytämä pehmuste turvavyöhön.

Kuopus  heräsi tänään sunnuntaina seiskalta. Nousin hänen kaverikseen ja jostain syystä oli heti sellainen kaavanpiirtofiilis. Vihaan kaavojen piirtämistä yli kaiken. Olin ostanut kyseisen Suuri Käsityölehden juurikin tämän kaavan takia jo yli vuosi sitten, mutta edelleen oli kaavat kiinni. Ja tunikakankaankin ostin jo maaliskuun alussa, kun pääsin käymään Paapiin myymälässä Kokkolassa.
Siitä se sitten lähti. Ja kymmenen jälkeen oli jo valmista ja olin välissä kuitenkin syönyt aamupalankin ihan rauhassa.


Kaava siis Suuri Käsityö -lehden numerosta 5-6/2015 NOSHin tunikakaava. Kokoa arvoin hetken, mutta onnistuin valkkaamaan sopivan (M). Kangas Paapiin Siesta.

Kerrankin laitoin yksityiskohtia - pitsivetoketju niskaan
 
Ja kuva heti Instagramiin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti