Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

tiistai 9. elokuuta 2016

Tilkkuhameet

Kaikki ompelua harrastavat tietävät, että kankaita kertyy kaappiin. Leikkaamattomien palojen lisäksi sinne tuppaa kertymään hurjat määrät tilkkuja. Niille pitää aina välillä kehittää jotain käyttöä. Ite oon tehnyt mm. nuppupeittoja ja pieniä vaatteita Taysiin lastenosastolle ja niitä talouspaperin korvikkeita.
Kesän alusta asti mulla on ollut visio tehdä tytöille hameet, joka olisi tehty näistä tilkuista. Kesäopinnot vei aikaa enemmän kuin oletin, joten tekeminen vähän venähti.


 Viime viikonloppuna kuitenkin tuli sopiva hetki tehdä ne. Tilasin muutama viikko sitten norjalaisen kaavakirjan Heilt Spesiell. Siinä on tosi kivoja vaatteita, joista ensimmäisenä nyt toteutuksena nämä hameet - muokattuna näihin sektoreihin.

Isommalle 152 cm ja pienemmälle 116 cm.


Tilaus tuli tehdä tällä kaavalla lisää niin yksivärisiä kuin tällaisia kirjaviakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti