Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

torstai 23. kesäkuuta 2016

12 vuotiaan erityisruokavalioisen synttärit

Kevään aikana on tullut useasti vastaan tilanteita, jossa poika ei ole saanutkaan herkkuja silloin kun muut. Ei ole ollut hänelle sopivaa. Tilanne kirpaisee joka kerta ihan yhtä paljon. Meillähän tämä ruokavaliojuttu on tuore, vasta helmikuun puolilta välin tiukentui tähän mitä nyt on. Sitä ennenkin oli jo maidoton. Nyt siis maidoton, soijaton, gluteeniton, ja vähän muita vielä päälle.

Lupasin pojalle, että hänen synttäreillään on tarjolla vain sellaisia juttuja, mitä hänkin saa syödä. Pähkinät, manteli ja vehnätärkkelys onneksi saatiin takaisin sallittuihin tässä alkukesästä. Muuten olisi voinut tehdä tästä vielä vähän haasteellisemman. Onneksi bongasin Kinuskikissan uuden kirjan "Kinuskikissa taikoo" kirjastosta. Siinä oli vaikka mitä kivaa, joka oli helposti muokattavaksi käytettävissä oleviin aineisiin.


Punssittomia punssirullia; Täytteen tuorejuusto korvattuna kaura"tuorejuustolla", suklaa Pandan tummaa suklaata. Nämä onnistui ehkä parhaiten näistä kaikista.


Mokkapalakakku. Täytteen kerman korvaaminen jännitti mua eniten. Kotimaisen Plantyn kauravispi sisältää soijaa, joten se ei meille käy. Paikallisesta K-Supermarketista onneksi löytyi GoGreenin kauravispiä, jossa ei soijaa ollut. Se on kyllä jännää tavaraa, kun ei purkista kaataessakaan ole juoksevaa vaan sellaista vanukasmaista. Tämä onnistui hyvin, tosin ehkä perus mokkapalat kuitenkin vie voiton.

 Korvapuustimuffinit. Näissä nyt ei oikeastaan ollut mitään ihmeellistä. Voin vaihto maidottomaan margariiniin ja jauhot gluteenitonta jauhoseosta. Lapset, erityisesti pienin, tykkäs näistä kovasti.


Raparperipiirakka Hellapoliisin ohjeella. Vehnäjauhot vaihdettuna kaurajauhoon. Ja päälliseen vähän mantelia mukaan (hasselpähkinä parempi!). Tällä kertaa esipaistoin pohjan ja laitoin raparperin hillona päälle. Tämän kanssa oli kauravaniljakastiketta.


Kaurakeksit. Tarviiko edes sanoa enempää. Meidän perheen herkkuja. Kauralesettä ja kaurajauhoja. Ihanan rapeita.

Meidän perheessä on kevään aikana jäänyt vehnäjauhojen käyttö aika minimiin. Enemmän on käytetty Myllärin kaurajauhoja. Ja nää erityisherkut maistuu ihan normaalille, ei meistä ainakaan kukaan osaa ajatella, että ne olisi jotenkin "sääliversioita"

1 kommentti:

  1. Emmää kyllä oo koskaan ajatellut,että teillä ruuat/herkut olis mitään sääliversioita! :D Oon aina ajatellut,että kuinka hienoa on se,että vaikka teillä on rajoituksia, niin silti on kaikille vaihtoehtoja! ♥

    VastaaPoista