Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Kasvihuoneen kastelujärjestelmä

Olin Californiassa käymässä. Lämpötilat ovat sen verta enemmän plussan puolella, että yleensä nurmikot, kukat ja puut kastellaan automaattisilla kastelujärjestelmillä, että pysyvät hengissä. No tästä seuraa tietysti todella hyvä kysyntä/tarjonta kierre, joka näkyy rautakaupan hyllyllä. Rautakaupassa oli uhrattu kokonainen hyllyrivi erinäköisiin kasteluautomaatteihin, filttereihin, letku, ajastin, liitin, sumutus, tippa jne. osille. Hinnatkin olivat suomivinkkelistä hyvin mielyttävät:)

Siis tosiaan näin. Omat matkamuistoni alla kuvassa. Pari suodatinta, pitkä pätkä kasteluletkua, erinäköisiä haarottimia ja liittimiä, sekä muutama veden sumutin.


Kasvihuoneen kastelujärjestelmään osia ulkomailta 
No uima-altaan reunalla tuli suunniteltua kastelun automatisointia, jotta ostokset edes vähän korreloisivat lopulliseen tulokseen. Ajatuksena oli alunperin, että yrittäisin tehdä kastelun mahdollisimman vähällä osamäärällä, jotta se olisi skaalattavissa helposti/halvalla suuremmaksi. Mutta lopulta totesin, että aika loppuu kesken ja helpompaa on tehdä pieni kompromissi. Päälimmäiseksi ajatukseksi jäi, että jaan kastelun ja kaiken muunkin automatisoinnin kuuteen lohkoon. Tämä tavallaan kuusinkertaistaa kustannukest, mutta yksinkertaistaa toteutusta huomattavasti. Jokainen lohko tarvitsee samankaltaisia kasveja, jotta automatisointi toimii hyvin. Kastelun osalta suunnitelmissa on vain kastella tarvittava määrä, eikä niinsanotusti "huuhtoa" juuria/multaa vedellä, mikä on yleistä suuremmissa kasvihuoneissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti