Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

torstai 2. kesäkuuta 2016

Kasvihuoneen "ikkunat" hankittu

Nyt on kasvihuoneen lasit hankittu :) Kustannusteknisesti lasit ovat iso osa kasvihuoneen kustannuksia ja koska metsästin edullista materiaalia, niin en voinut kokoa lyödä lukkoon. Tämän takia kaikki tekeminen ja suunnittelu on ollut vähän jäissä.

Aikaisemmin kirjoittelin lasin ja polycarbonaatin eroista. No oli ensin innoissani polycarbonaatista, mutta sitten tossa aikani toisten pihoja katsellessani, tulin siihen tulokseen, että ulkonäyöllisesti lasi kyllä voittaa mennen tullen. Meillä kasvihuone tulee etupihalle ja osittain siksi toi ulkonäkö painaa enempi vaakakupissa kuin lämpimät kevät- ja syyskelit. Lasin hinta ei eronnut lopulta polycarbonaatista ja toisaalta lasia on helmpompi saada käytettynä. Mutta jos tuotantolaitosta olisin ollut tekemässä, niin en välttämättä olisi päätynyt lasiin.

No sitten se tärkein, tekniset tiedot :) Lasit on n. 1*2 metriä, joka tuo varmasti vielä kasaamisen suhteen omat haasteensa. Seinät 4 mm paksut ja katto 6 mm. Seinät on kirkkaat ja katto samea. Ajattelin, että samea katto hajottaa vähän valoa, niin kuin polykarbonaatti, mutta tämä toki vain tällästä veikkailua. Vähän on katossa vihreempi sävy, joka viittaa suurempaan rautapitoisuuteen ja tämä valitettavasti hieman huonompaan valon läpäisevyyteen (tämä jää nähtäväksi). Ostin myös muutaman pienemmän lasin pahan päivän varalle, tai niinkuin arkkitehti sanoisi, että tuomaan särmää.


Kasvihuoneen lasit vasemmalla heijastavat kauniisti illan viimeisiä auringon säteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti