Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Näppäimistö alusta ja sitten LANiin


Lapsen kaveri tuli yökylään ja mitenkäs muutenkaan kuin tietokone kainalossa:) On toi ihailtavaa miten nykylapset osaa tota tekniikkaa käyttää kuin itse lensin ATK-luokasta ulos opiskeluaikoina kun koskin tietokoneen hiireen ilman erikseen anottavaa lupaa :)

Ergonomiahan tossa meinas heti mennä pieleen kun etittiin toiselle koneelle paikkaa. Ja sen mitä itse olen koneiden kanssa oppinut, niin tohon ergonomiaan kyllä kannattaa vähän aikaa uhrata. Huonossa asennossa kun tekee töitä ja siihen lisää parituntia vielä istumis matkustamista...huoh.

Pojan kanssa löydettiin tietokoneelle paikka, mutta kun näppiksen laitto Ikea hyllyn päälle, niin eihän tollasen ristikkohyllyn alle enään polvia saanut. Ajatus siitä sitten karkasi ja keksittiin, että jos näppäimistön ja hiiren sais jotenkin hyllyn eteen.

Kipasin autotallille ja leikkasin äkkiä puulevystä tason. Lisäsin siihen ikkunalistasta käsituen. Jätin tason toisen reunan vähän isommaksi, jotta hiiri mahtuu sinne paremmin. Siiten laitoin pari puurimaa tason alle yhdellä ruuvilla kiinni, jotta rimat voi taittaa takaisin tason alle pelailujen jälkeen ja laittaa alustan hyllyyn odottaan ensikertaa. Rimojen kylkeen tuli pienet hyllytapit, joilla se menee kiinni Ikea hyllyyn ja on toki helposti myös irrotettavissa. Rimat tulee aivan hyllyn ylätason alle kiinni, jotta taso ei heilu. Tason takareunaan tuli myös "ruuvit" sokiksi, jotka varmistavat, että näppäimistötaso ei irtoa kesken pelin.

Lopuksi vähän hiontaa, ettei tuu tikkuja. Ja toki toi hionta auttaa hiiren liukuvuuteen, jos ei satu olemaan hiirimatttoa. Yksi tunti tohon hurahti ja toki jos katsoo lähemmin kuvia, niin kiire vähän näkyy. Pojan kaverin isä kyseli kun toi lasta kylään, että taas sitä askarrellaan. Kerrankin ehti askartelut ajoissa "peleihin" mukaan:)

Pelailut meni hyvin ja taso teki tehtävänsä:)

 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti