Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

perjantai 25. elokuuta 2017

Pizza ajatuksia

No tänään tuli sitten tehtyä PARAS PIZZA ikinä. Meillä on ollut ongelmia pizzan kanssa etenkin maidottomuuden ja vehnättömyyden takia. Oon pitkään kokeillut vähän eri kikkailuja, jotta saisi jotain parempaa aikaseksi.


Se että vaihtaa venhäjauhot gluteenittomiksi jouhoiksi, toki tekee ruuasta gluteenitonta, mutta yleensä myös "hirveän" makusta. Nämä ongelmat korustuvat etenkin leipää tehdessä ja toki tossa pizassa.


Yleensä nyrkkisääntönä voi pitää, että sekoita kaikkia mahdollisia gluteenittomia jauhoja sekasin, ettei mikään pääse jyrään makua pilalle.


Yritän alle kuvata työvaiheita, jos kiinnostaa kokeilla:


Aineet:
Vettä 2,5dl (40 celsius astetta)
Kuivahiiva 5g
Kaurajauho 1dl
Semper Grovmix 2dl
Semper Tattari ja Teff jauho 1,5dl
Vähän rypsiöljyy taikinan irrottamiseen kulhosta
Semper Fin mix 0,5dl (taikinan litteeksi taputtelua varten)
Suola 1/2 tl


Eka heitin kaikki aineet kulhoon ja sitten sähkövatkaimella ja taikinakoukuilla sekasin. Saman tien vaan pellille (ei se kumminkaan kohoa). Jos on keraaminen pelti, niin käytä sitä.


Kastike:
1/2  Rainbow paseerattu yrtti tomaatti (250g)
Ketsuppia reilu ruuttaus
BBQ sosetta 1-2 rkl
lempimausteet
sokeria 1tl


Sitten keittele n.10-15 min tota paseerattua tomaattia (vähennä lämpöä jos roiskuu) ja samalla voit lisätä muut aineet, paitsi sokerin. Kun olet keittänyt 10min, niin jos etikka maistuu pahasti läpi, niin lisää vähän sokeria.


Täyte:
Paistettu jauhelia 250g maustettuna
Ja loput lempparit...esim. ananas, simpukat, peperoni jne.


Kaada kastike taputellun pizza taikinan päälle ja laita jauheliha sekaan. Taputtele jauheliha vähän tomaattikastikkeen sekaan, ettei pala uunissa.


Sitten UUNIIN (225C alalämpö+kierto). Anna olla joku 10 min, niin että vähän jauhelihan pinta tummuu. Ota pizza uunista ja laita loput täytteet. ja takaisin uuniin. Jos laitoit peperonia, niin hyvä hetki ottaa pizza uunista on kun peperonit ovat vähän kipristyneet.


NO miksi tämmönen kaksiosainen uuni kikkailu. Yleensä juusto suojaa hyvin noi muut täytteet, etteivät pääse kuivumaan, mutta kun tämä pizza oli juustoton....


NIIN ja miksi niin paljon tomaattisosetta ja niin suurella vaivalla. Olen useita kertoja testannut eri kasvisjuustoja ja vastaavia, mutta ne ovat aivan "bensan" makusia. Olen korvannut pizzan juuston melkein aina tomaattisoseella ja silloinhan sitä tarvitaan vähän enemmän kuin ulkonäön verran:)


En toki ole mikään ammatti kokki ja nyt vain kävi kauhee pulla, että asiat osu oikein kohdilleen. Joku varmaan osaisi tästä vielä parannellakkin. Mutta herkuttelun jälkeen voin suoraan sanoa, että esim. kotipizza voisi otta tästä suoraan mallia.


Ainiin kuva pizzasta! Se oli niin hyvää, että ei ehtinyt ottamaan :)
Keraaminen tyhjä pizza pelti. Oli liian hyvää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti