Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Synttäritarjoiluja osa 1 - maidottomat/gluteenittomat

Keskimmäinen lapsemme täyttää tulevalla viikolla 11. Tänään juhlittiin synttäreitä sukulaisten ja kummien kanssa. Tarjottavia suunniteltiin yhdessä tyttären kanssa ja yhdessä niitä leivottiinkin. Neiti rakastaa kuppikakkujen tekemistä ja niitä sitten tehtiinkin.

Tällä kertaa päädyttiin tekemään ilman kuorrutetta, kun tarjolla oli kuitenkin muutakin. Ohjeeksi, josta lähdettiin muokkaamaan, valikoitui "Kuppikakut"-kirjasta Omenamurukuppikakut. Nämä muokattiin maidottomiksi ja gluteenittomiksi.

ohjeella saa 12 kpl.
 Omenamurukuppikakut

0,5 tl ruokasoodaa
280g omenasosetta
55 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
175 g kaurajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää

päälle
 50 g kaurajauhoa
50 g sokeria
1/4 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
35 g leivontamargariinia

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet. 

Mittaa muruseoksen aineet kulhoon ja hiero seos käsin ryynimäiseksi.

Lusikoi taikina muffinsivuokiin ja ripottele muruseos kuppikakkujen päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.


Ihan yllärinä viime metreillä tuli Makeaa-blogin joulukalenterista vastaan piparkakkudonitsit. Lauantaina kävin ostamassa Veskan Confetista minidonitsivuokia näitä varten. Nämäkin muokkasin gluteenittomiksi ja maidottomiksi. Aivan mielettömän hyviä! Huomaamatta tulisi syötyä vaikka kuinka monta.

Taikinasta tuli yli 30 kpl minidonitseja

Piparkakkudonitsit

0,5 dl öljyä
1,5 dl Havregurt maustamatonta kaurajugurttia 
1 muna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl Finmix jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Pinnalle:
sulatettua leivontamargariinia
sokeria ja kanelia

Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota voidellulle donitsipellille. Paista 200 asteessa muutama minuutti. 
Voitele donitsit heti sulatetulla margariinilla ja kieritä sokerikaneliseoksessa.

Täyte 
125 g PåMackan "tuorejuustoa"
1 dl kauravispiä
1 rkl tomusokeria
50 g hienonnettuja gluteenittomia piparkakkuja

Sekoita kaikki aineet keskenään. (Tarkista maku, kauravalmisteet kaipaa mielestäni sokeria enemmän kuin maidolliset!) Laita pursotinpussiin ja pursota halkaistujen donitsien sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti