Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kinder-piirakka ja muffinsseja

Eilen vietettiin tytön kaverisynttäreitä. Ruokarajotteita ei ollut, joten toteutettiin (jälleen kerran) Kinuskikissan kirjasta Kinder-piirakka. Tosin taisi olla suklaamunapiirakka nimellä.

Aina ei mene leipominen ihan putkeen. Tällä kertaa väliin tulevan vaniljakreemin kanssa oli haasteita. Ohje meni kuta kuinkin niin, että sekoita kerman joukkoon vaniljakreemijauhe, kuitenkaan niitä vaahdottamatta. Ennen kuin ehdin lisätä sinne loput aineet, oli kerma-kreemijauheseos jo niin tönkköä, ettei sen joukkoon saanut sekoitettua mitään koneella. Löystyi kuitenkin tarpeeksi, kun lisättiin kermaa ja tilkka maitoa.

Melkoinen suklaapläjäys, mutta hyvää oli.
 Neiti on aikamoinen näpsääjä. Tykkää väkerelllä kaikkea ja yleensä synttäreillä onkin askarreltu jotain. Tällä kertaa päätettiin leipoa kuppikakkuja. Valittiin helppo ohje. Testattiin Dr. Otkerin sitruunanmakuista muffinssitäytettä. Täyte imeytyi yllättävän nopeaa muffinsseihin ja sai nämä manteliset muffinssit maistumaan melkein samalta kuin lapsuudessa mummilla syödyt sitruunamuffinssit.

Päälle tytöt vielä värjäili ristiäiskakusta jääneistä marsipaaneista päälliset. Saivat jokainen värjätä haluamakseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti