Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Gluteeniton, maidoton porkkanapiirakka

Perheemme esikoisella on tämän vuoden puolella ollut tiukka dieetti, joka noudattaa aika pitkälti ns. Fodmap-dieettiä. Kiellettyjä ovat kotimaiset viljat kauraa lukuunottamatta, pähkinät, maito, soija, pavut, xylitoli ja sorbitoli. Aiemmin perheen miehillä oli vain maidoton ruokavalio, mutta nyt ollaan toisinaan oltu haastavissa tilanteissa.

Perheemme kuopus taas on nirso. Ei ainoastaan ruokien suhteen, vaan myös herkkujen. Hän ei syö karkkeja. Kekseistäkin suurin osa jää syömättä, samaten munkit ja pullat, joissa ehkä mahdollisesti saattaa olla jotain ylläriä sisällä. Niin kuin esimerkiksi hilloa. Suurin herkku on ehdottomasti porkkanakakku. Sitä neiti tilasi myös sille päivälle, kun kummi tuli kylään.

Pähkinöitä niille, joille se on sallittua.

 

Porkkanapiirakka (gluteeniton, maidoton, soijaton)

2 munaa
1,5 dl ruokokidesokeria
75 g sulatettua margariinia (maidoton)
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 dl kaurajauhoa
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper finmix)
3 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
150 g kaurapohjaista "tuorejuustoa" (Oatly
1 tl vaniljasokeria
n. 1,5-2 dl tomusokeria

Paistetaan 175 asteessa n. 30 minuuttia. Kuorrutuksen maku tasaantuu, kun antaa olla vaikka seuraavaan päivään jääkaapissa.

1 kommentti: