Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

perjantai 3. marraskuuta 2017

Lego Elves lohikäärme vuori

Lähdin tekemään elämäni toista Legoalustaa. Tyttö leikkii paljon noilla Lego Elves -tuotteilla. No kerron tähän lyhyesti miten rakennat omalle lapselle vuoren tai tottakai tätä voi osittain tehdä yhdessäkin. Meillä liimaus ja maalaus ja koristelu tehtiin yhdessä.

Eli ensin rakensin vaneerista ja parista rimanvpalasta kehikon. Vaneerin sisemmistä paloista sai aina palan seuraavalle tasolle. Rimoihin kannattaa porata reiät ennen ruuvien laittoa, ettei rima halkea. Vaneeri leikattiin pistosahala ihan vain mielikuvituksen mukaan.


Puurongon ympärille laitoin kanaverkkoa yhden kerroksen niittipyssyllä kiinni. Tähän päälle sitten laitettiin tapettiliimalla maalttuja sanomalehden paloja ja luulis että liisteri ois yhtä hyvää. Eli askartelualustalle aina sivu sanomalehteä, telalla liimaa pintaan ja sitten vuoren kylkeen kiinni. Laitoin papereita sisä ja ulkopuolelle vuorta. Koloihin voi noita liimasia papereita mytätä, jotta kaikista kulmista saa pyöreämpiä. Ja noista sanomalehtimytyistä voi tehdä myös kiviä ja pengermiä. Liimaamiseen kannattaa ottaa lapset apuun, koska siinä ei oo niin tarkkaa mitä tekee, vaan ylinmääräset kädet ratkasee:)Kun paperin liima on kuivunut, niin voi alkaa maalailla. Me Spray maalattiin jollain perus halppis tavaralla ensin paperin pinta...vähän niiku pohja väri. Sisäpuoli maalattiin hopealla. Osaan alueista laitettiin seinätasotetta pensselillä, jotta pinnasta tulee kivimäinen, eikä niin sileä. Mutta jos haluaa laittaa johonkin kohtaan legoalusta, niin siihen kannattaa jättää sileä kohta. Paremman lopputuloksen saa kun tasotteen alle laittaa ensin tumman pohjavärin ja sitten tasotteen pinnan maalaa keveämmin sprayllä...mut juu kukin tyylillään.

Kun tasotteet on hyvin ja maalit suihkuteltu, niin sit vaan odotellaan pari päivää kuivumista. Lapset lisäili vielä akryylimaaleilla joet, järvet, sammaleikot jne vuoren pintaan. Luolaan lisättiin vielä kimalletta, jotta saa timantti efektiä:)

Tässä vuori sit huoneen lattialla. Muutama Lego Elveskin siihen päässyt. Yleensä lohikäärmeet asuu vuoren sisällä:)

Eli mitä pitäs muistaa kun tähän lähtee. Säästä ainakin yksi ikea kassi sanomalehteä. Osta tai ruinaa jostain rakennusprojektista pari litraa tapetti liimaa. Varaa vuorelle kuivumista (maali ja liima) varten paikka....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti