Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

perjantai 3. helmikuuta 2017

Arduino mekko - sellaisen tarvin!

 Ensin piti tehdä kengät, sitten muuttui hameeksi ja lopulta huomasin tekeväni mekkoa. No se oli elämäni ensimmäinen mekko tai vaate ylipäätänsä, jota olen rakennellut. Onneksi Marjalla oli kangasta ja hyvät lelut. Mutta nyt on tehty uusi valloitus elämässä ja poljettu ompelukonetta oikein tosissaan:)Mekko edestä
Erityisen vaikeeta aloittelijalle oli noiden kankaan reunojen viimeistely ja mitä suurempi kulma sen pahempi. Mutta pienet tai jopa suuremmatkin virheet eivät kyllä häirinneet käyttäjää sitten ollenkaan. Väri ratkas ja sillä hyvä:)

Mekko takaa

No miksi sitten isin piti ruveta mekkoa tekemään. No koska piti saada Arduino-mekko. Ja tästä syystä se on lopulta isännän sydäntää lähempänä kuin äidin. Arduino ei ehkä ole kaikille tuttu, mutta sana on muutaman kerran mainittu blogissa. Mekko on siis vasta puolivälissä, vaikka näyttääkin valmiilta. Mekkoon rakennetaan vielä ledi-himmeli, jota ohjataan Arduino-systeemillä.

No tyttö kyseli, että eikö hän saa sitä mekkoa itse ohjata. No onneksi tätäkin on mietitty ja osasin kertoa, että tyttö ohjaa Arduinoa, joka ohjaa mekkoa. Tällähetkellä luulen, että päädyn kolmiakseliseen kiihtyvyysanturiin, joka tulee jollain tavalla vilkuttelemaan valoja riippuen tytön liikkeistä.

Miksi sitten ei ostettu valmista mekkoa kaupasta ja ruvettu tuunaamaan sitä? No kaksi syytä tähän on, ehkä tekosyytä, mutta kuitenkin. Olisi kurja huomata, että on rikkonut kaupasta ostetun mekon ja sitä ei enään saa kuntoon. Toinen syy on siinä, että omatekemään mekkoon pystyi valmiiksi miettimään johdoille kulkureitit ja piirilevyille ja akuille paikat:) Mekon taakse selän korkeudelle menee tällä hetkellä vähän niikuin hihat, joiden sisään voi pujottaa kaiken tarpeellisen. Sieltä myös saa vietyä johdot röyhelökankaan alle.

No toivottavasti saadaan tytön kanssa ajatukset toteutettua ja pääsen myöhemmin laittamaan kuvia "älymekosta", siis Arduino-mekosta. Ja tsemppiä kaikille perheen iseille, kyllä se ompelukone siinä liikahtaa missä autokin;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti